Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да си сменим сами предни накладки и дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да си сменим сами предни накладки и дискове

Трябват ви поне 2 свободни часа, малко ВеДе40, столче ако не сте на канал, и може да се каже че не е сложно.....
    Нужни са ви накладки и дискове.......

Махате скобата.....

След като сте свалили гумата и предварително напръскали това малко болче, го отвивате нежно с 12 гаечен, щото ако го заоблите става кофти.....Добре ще е да се напръска и леглото на диска предварително, излиза много по лесно - при мен нямаше никакво усилие......

Сваля се стария диск и се слага новия....

Отвиват се с 19 двата болта отзад, който държат сп. апарат....добре е още в началото да се напръскат с Ведето, става по лесно......

Подпирате го или го слагате на нещо, ако имате под ръка.....

Махате старите накладки една по една, - ако имат връзка с датчика за износване го откачате.....

Подкривявате трите пластини така че да влязат лесно, но пък и да не е прекалено хлабаво.....

Слагате първо вътрешната накладка, и после външната.....

Добре е преди да слагате челюстите наново да сте отворили максимално сп апарат, влиза много по лесно....

След края на процедурата си снимате старите дискове, и ако стават за нещо, отивате във форум ПРОДАВА, и ги пускате на добра цена.....
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28037
    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 10:42.
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

браво колега,ако напишеш цената на дисковете и модела на накладките и впечатления си по късно от тях имаш от мен
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Много добри снимки и пояснения...задните сменял ли си? Предполагам е същата процедура?
      156 2.0TS '99

Comment

Не съм още, щото са си ОК.....
        Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        браво колега,ако напишеш цената на дисковете и модела на накладките и впечатления си по късно от тях имаш от мен
        Дисковете са същите като тия дето ги продават в ПРОДАВА, накладките са ОМР някакви си, модел точно не мога да ти кажа, в описанието само видях че стават за 156 2.0 и ги взех.....а и хвърлих кутията....
        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 20:17.
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Гледам си си пръснал спирачните апарати с червенко...И аз имам такава идея..кажи ми моля те какъв спрей ми е нужен за да ги направя да издържат на високата температура..
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Космос......предполагам има и по добри решения обаче.....

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Гледам си си пръснал спирачните апарати с червенко...И аз имам такава идея..кажи ми моля те какъв спрей ми е нужен за да ги направя да издържат на високата температура..
              Високотемпературен - при бояджиите се продават - в различни цветове (7-9 лв).

П.С. По темата. Преди да се сложат новите дискове се почистват главините (там, където ляга диска). На АТЕ-то ми в листовката, даже, имаха наглостта да ми напишат и че направо се сменяват с нови. Аз естествено ...не ги чистих даже и сега пак трябва да свалям заден десен .
              Last edited by TRENDi; d.m.y г., 21:26.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Браво много добре,ако успея да намеря фото в събота ще Ви пусна тема със снимки смяна на бендикс.
                Alfa Mito 1.4
                156 2.0 155 ex
                156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от Ghosta Покажи съобщение
                  Много добри снимки и пояснения...задните сменял ли си? Предполагам е същата процедура?
                  Със задните процедурата принципно не се различава коренно от тази с предните, Но ще ви трябва повече време първо при ваденето ако са много вкопани ще се наложи с флекс да направите канал на стария диск за да може да излезе от апарата, този канал представлява изпиляване на "мустаците" на външния диаметър на диска около 12-15 см. Буталата на задните апарати се прибират много трудно въртят се и се натискат навътре и това става адски бавно по около 30 мин. на диск. Иначе всичко друго си е същото.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

А буталото с какво го прибирате, за да може да влезе всичко в новия диск.
                    FIAT Bravo 1.9 JTD

Comment

има още нещо което трябва да се добави към процедурата
                      след свалянето на стария диск,челото на главината където ляга новия трябва да е безупречно почистено до блясък,едва тогава се слага новия диск за да няма ядове след време....
                      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от vsd Покажи съобщение
                        А буталото с какво го прибирате, за да може да влезе всичко в новия диск.
                        аз го прибирах на ръка с палеца го притискам а с клещи раздвижни го завъртам надясно но не си чъвствах палците след това. Предполагам че ако разкачиш маркучетата ще стане по лесно но после ще е нужно обезвуздушаване а на мен нямаше кой да ми помага за обезвъздушаването и затова не съм ги разкачал.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                          има още нещо което трябва да се добави към процедурата
                          след свалянето на стария диск,челото на главината където ляга новия трябва да е безупречно почистено до блясък,едва тогава се слага новия диск за да няма ядове след време....

Какви ядове може да има, ако не са зачистени?
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Абе като гледам така що ми се струва, че апаратите на вентилирания диск и обикновения като моя са еднакви?

На моята като не е вентилиран дали няма да влезне и вентилиран в тези апарати?буталцето при мен се прибира много на вътре и мисля, че има място да влезе внтилиран диск.

Но дали е така или на мен смао така ми се струва?

Някой знае ли каква е дебелината на вентилирания диск?

И ФЕРАРИСТ да каже има ли разлика с новите дискове. По-добре ли спира колата?
                            Last edited by oem; d.m.y г., 14:32.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

размери 284х22х5

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                              X